13 Dec

SVEČANA OTVORITEV ČISTILNE NAPRAVE za čiščenje izcednih voda in naprave BACOM – linije za predelavo bioloških blat z dodatkom pepela v kompozit CERODIT

Včeraj, 12. decembra, so Blaž Mozetič, vodja sektorja za kohezijsko politiko in investicije, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje RS, Alojzij Muhič, župan Mestne občine Novo mesto, Michale Schöeffel, direktor ROTREAT in Alojz Turk, direktor javnega podjetja CeROD d. o. o., na odlagališču nenevarnih odpadkov Leskovec svečano otvorili čistilno napravo za izcedne vode. Objekt je sestavni del približno 32,55 milijona evrov vrednega projekta, ki ga v višini 18,97 milijona evrov iz Kohezijskega sklada sofinancira Evropska unija.

Po otvoritvi čistilne naprave je bila predana namenu tudi naprava BACOM za predelavo biološkega blata, katero so otvorili Alojzij Muhič, župan Mestne občine Novo mesto, Milan Pučko, direktor Logent d.o.o. in Alojz Turk, direktor javnega podjetja CeROD d. o. o., na odlagališču.

V sklopu otvoritve obeh naprav pa je včeraj potekala tudi poslovna konferenca, kjer so si  lahko vsi udeleženci projekta – investitorji, izvajalci in drugi vpleteni ob predavanju  izjemnih predavateljev izmenjali mnenja, izkušnje in znanja glede delovanja obeh tehnoloških pridobitev. Poslovna konferenca je bila organizirana s strani podjetij Cerod in Logent ter avstrijskega podjetja ROTREAT.